JULIOL LLIURE DE PLÀSTIC

La Comunitat Lendi – vides sense plàstic i les Cosidores Solidàries del Poble-sec col·laboren per participar en el repte mundial “Juliol lliure de plàstic” i et conviden a sumar-te a la iniciativa!

“Juliol lliure de plàstic” (http://www.plasticfreejuly.org) va néixer l’any 2011 a un dels consells regionals d’Austràlia de la mà d’un grup de persones anomenat Els cuidadors de la Terra, que es dediquen a ajudar diverses comunitats a gestionar i reduir els residus a la llar, l’escola o la feina.

18622544_1387870414661390_3623461682866337996_n

Des de llavors, aquesta iniciativa es du a terme cada mes de juliol. El repte és bastant simple, intentar rebutjar durant el mes de juliol tots els plàstics d’un sol ús que consumim: les bosses de plàstic, gots de plàstic, palletes, envasos, etc. Bàsicament, tot allò que està destinat exclusivament a ser utilitzat una vegada i que després es rebutja.

El repte té molts aspectes en comú amb la filosofia de la Comunitat Lendi – vides sense plàstic (https://www.facebook.com/groups/253475691773039/), grup sorgit de la necessitat de replantejar el nostre consum de plàstic i de reduir la nostra petjada ecològica.

Aquest grup s’emmarca en una comunitat major: Lendi (www.lendiapp.com), que va néixer amb l’objectiu de fomentar el préstec d’objectes entre veïns d’un mateix barri per tal d’oferir una alternativa a la necessitat de compra que el model capitalista ens imposa. Lendi Poble-sec és una comunitat molt activa, que a través d’un grup de whatsapp facilita a totes les persones del barri l’intercanvi i/o l’oferiment de qualsevol objecte.

LA NOSTRA APORTACIÓ

Per tal de col·laborar amb la iniciativa “Juliol lliure de plàstic”, membres de la Comunitat Lendi – vides sense plàstic procedents dels diferents grups de barris de Lendi, juntament amb altres persones interessades amb el tema es trobaran amb les Cosidores Solidàries del barri per aprendre a confeccionar bosses de tela reciclant materials tèxtils que tinguin per casa.

Taller Bosses de Tela 10 de Juliol

Les Cosidores Solidàries del Poble-sec són un grup de senyores voluntàries gestionades pels projectes de Gent Gran de la Coordinadora d’Entitats del Poble-sec: Acompanyament a la Gent Gran i Baixem al Carrer. Aquestes es reuneixen quinzenalment per fer labors entorn del món de la costura amb una connotació social i solidària.

Si tu també vols participar d’aquesta trobada solidària amb el medi ambient i aprendre a fer la teva bossa per a la compra o pel pa només cal que sol·licitis la teva inscripció aquí:

Formulari Inscripció

També pots escriure a acompanyamentalagentgran@gmail.com, trucar al telèfon 934432172 o consultar l’esdeveniment de facebook aquí!

MATERIAL NECESSARI

—> Retalls de Tela que tinguem per casa i que puguem reutilitzar:

Qualsevol tela de cotó, lona o de qualsevol material sempre i quan no sigui una tela ni molt fina, ni molt viscosa. Evitar també les teles amb elàstic o elastina, que són més difícils de cosir. La tela per fer les nanses pot ser la mateixa o diferent, al gust.

—> Nosaltres tenim fils i agulles, però si alguna té agulla pròpia amb la qual cusi bé estarà genial que la porti.

En funció de la mida que es vulgui caldrà portar més o menys tela.

—> Nosaltres proposem bosses de 30cm*40cm però és orientatiu. Per tant caldrien dos retalls mínims de 30cm*40cm més tela per fer dues nanses, és a dir, 4 tires de 8cm*60cm aproximadament.

Tenim material per complementar el que tothom porti en el cas de que no s’acabi d’adaptar, i segur que no faltarà de res! 😉


US ESPEREM! La trobada serà el dilluns 10 de juliol al Casal Elkano (C/ Elkano 24-26, baixos, 08004 Barcelona) de les 17.30 h a les 19.30 h. Us hi esperem!

Anuncis

Un pensament sobre “JULIOL LLIURE DE PLÀSTIC

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close