Recordar mitjançant els sentits

Aquest dimarts dia 14 de febrer la companyia de teatre Teatro de los sentidos, ens va oferir un taller transgeneracional per recordar la Guerra Civil a Barcelona a través d’eines sensorials.

El teatro de los sentidos és una companyia de teatre formada per una sèrie d’artistes provinents d’arreu del món que han creat un llenguatge on cooperen el sentir, la poètica del joc i la creació. Alhora innoven al presentar les seves obres en tant que no fan especial distinció entre públic i actors/actrius i a més, aquests darrers no actuen en adalt d’un escenari convencional. Per tant la distància públic-actor queda reduïa i fan més partícip a l’espectador de l’obra.

teatre dels sentits companyia.jpg

Imatge extreta de la web http://teatrodelossentidos.com/

Per a la pròxima obra de teatre que volen presentar cerquen històries de la Guerra Civil a Barcelona, més concretament del barri del Poble-sec. Així doncs realitzen tallers conjuntament amb diferents entitats del barri per a compartir records i investigar més sobre aquell període i els protagonistes que el van viure.

Aquest cop han escollit als nostres protagonistes que es troben amb nosaltres al projecte d’Acompanyament a la Gent Gran i de Baixem al carrer. Utilitzant les eines que caracteritzen a la companyia han creat un espai on reviure aquelles histories; mitjançant dinàmiques de joc a través dels sentits. Aquests jocs ens han conduit a recordar instants de la infància de cadascú per a un fi comú: compartir experiències de la Guerra Civil i enriquir-nos als que no les hem viscudes.

DSC_0110.JPG

Ha estat una estona especial i emotiva, on les emocions han aflorat i les limitacions entre generacions s’han reduït.

Estem molt contents/es del que hem après i viscut durant la sessió!

Tot aquest procés es crea per acabar materialitzant l’obra en el Refugi 307, que es troba al barri del Poble-sec. Us adjuntem el link més abaix, per si teniu curiositat sobre el refugi i sobre totes les activitats que es duen a terme en el MUHBA (Museu d’Història de Barcelona).

http://museuhistoria.bcn.cat/ca

 

 

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close