Llana i agulles per a grans i petits!

Fa uns dies, dues de les nostres Cosidores van participar en una activitat amb els nens i nenes d’una escola de Barcelona. Van compartir plegats tot un matí, on elles van ensenyar als nens a fer mitja, ganxet, etc.

img-20161107-wa0004

Per elles va ser una experiència molt positiva, ja que van poder transmetre els seus coneixements de tants anys d’experiència, i els nens també van gaudir aprenent una activitat nova, que ja no es té gaire costum de fer.

Arrel d’això, m’agradaria donar a conèixer una bonica i interessant iniciativa que es va començar a Seattle, on s’ha convertit una residència d’avis en una escola bressol en la que petits i grans poden passar estones junts i s’ajuden mútuament.

Comparteixen activitats, dates especials i celebracions, on tots, cadascú a la seva manera i amb les seves possibilitats, aprenen els uns dels altres i somriuen, dibuixen, canten, ballen, es disfrassen…

Cada moment que passen plegats fa que els avis s’omplin de vitalitat i transmetin als nens tot l’afecte, coneixements, i experiència que els ha donat el pas del temps. En certa manera es converteixen en els seus professors. Per altre banda, els nens creixen i aprenen d’una manera diferent i respectuosa entre ells i també amb els més grans.

Em sembla una iniciativa molt positiva i innovadora, ja que els dos grups poden gaudir d’una companyia que normalment no en tindrien l’oportunitat. Crec que aquest projecte hauria de servir d’exemple, doncs les escoles bressol-residència es convertirien en llocs molt més vitals, estimulants i actius per a tots, i pot ser passarien aquests anys de la seva vida de manera molt més entretinguda i feliç.

En definitiva, l’experiència de les persones grans i la vitalitat dels nens petits combinada canvia la vida de tots els participants, i les dues parts s’apropen a un món que sense aquest projecte els quedaria molt lluny i segurament no podrien viure.

Aquesta iniciativa s’ha donat a conèixer a través d’un vídeo de YouTube, gràcies a un projecte anomenat Present Perfect, que observa l’experiència de créixer i envellir a Amèrica.

Deixa un comentari