Canviar alguns hàbits per millorar la teva salud!

El primer pas per canviar els nostres hàbits és el coneixement. Si sabem en que ens estem equivocant i quin és el camí per canviar tindrem el primer pas cobert. És molt important saber COM és el nostre cos i QUÈ ens estem introduint o aplicant. Diferenciar be QUI ens ven cada producte i de quines maneres ens poden intentar enganyar.

COM és el nostre cos?

El nostre cos mai és igual, internament canviem sovint sense adonar-nos i molts d’aquests canvis necessiten adaptar els nostres hàbits. Un exemple molt clar, avui en dia sabem que podem tenir la pell grassa, seca o mixta i utilitzarem productes aplicats a la pell en conseqüència. Doncs bé, això puntualment canvia segons les etapes de la vida, la zona i els factors externs que puguin influir com el clima, medicaments o cosmètic agressius, infermetats… etc.

A quasi totes les farmàcies un cop per setmana ve un/a especialista en cosmetologia per donar-vos aquest tipus d’informació sobre el vostre cos gratuïtament. Això us permetrà saber molta informació sobre aquells productes que poden ser més beneficiosos o perjudicials per la vostra salud. De la mateixa manera el vostre metge us pot fer una serie de recomanacions per seguir una dieta equilibrada i atenent a les particularitats de cada persona.

Home de vitrubi

QUÈ és el que comprem pel nostre cos?

Realment utilitzem molts productes que no ens fixem que acaben al nostre cos. Tot allò que té a veure amb la alimentació, medicaments i cosmetologia acaba d’una manera més agressiva o menys al nostre cos.

Usualment tothom utilitza productes que acaben absorbits per via cutània però no pensem si és bo per la nostra pell. Gel, Xampú, cremes, maquillatge, protector solar, pomades, colònia, espuma d’afaitar, tònics, locions, desodorant… Ens hem parat a pensar que totes aquestes coses que utilitzem normalment són productes que faran efecte al nostre cos i hem de tenir especial cura conforme ens fem grans?  Hi ha molts tipus de propietats que poden tenir els ingredients d’un cosmètic. Els ingredients que tenen propietats que afecten a la nostra pell s’anomenen principis actius. Per exemple; l’oli essencial de l’arbre del te podria ser i és principi actiu de molts cosmètics i té moltes propietats aparentment bones si és el que necessita la nostra pell. És antioxidant i reparador però també bactericida, antisèptic, cicatritzant, oxigenant, anti-inflamatori i regenerant.  Quasi tots els principis actius tenen moltes més propietats que la que ens diu l’envàs.

Que comprem?

Qui ens ven cada producte?

El principal problema són les grans corporacions que creant productes en cadena a gran escala per ficar-los al supermercat on l’únic venedor és l’envàs. En molts casos l’envàs és una trampa i en qualsevol cas no és ni molt menys tan fiable com un venedor de carn i ossos que et pot aconsellar i dir els verdaders punts forts i febles del producte per tu valorar si el vols comprar o no. Els productes amb els que hem de ser més curosos en aquest sentit són els alimentaris i els cosmètics. A l’hora de comprar hem de prendre consciència i informar-nos per professionals. És important saber el que compres tenint en compte com és el nostre cos, que necessita, i quins ingredients porta el producte, així com les propietats dels ingredients.

Per exemple, en el cas dels aliments, molts cops comprem una pasta de xocolata i quan mirem els ingredients aquella xocolata quasi no porta cacau ni llet i a més a més l’han mesclat amb restes de desperdicis de peix i carn. En els cosmètics hi ha certs ingredients que venen molt (aloe vera, argan…) però que en molts casos els productes que ens venen amb aquest producte no en porta o és d’origen sintètic (no natural).

Sabeu que hi ha desodorants anti-transpirants i els que camuflen olor, i aquests últims en estat de roll-on poden crear càncer a les glàndules sudorípares. El vostre venedor, els petits venedors, no nomes s’han de protegir enfront de les grans empreses sinó que haurien de ser els vostres professionals de confiança, els que coneixen el producte i com s’ajusta a allò que voleu, al vostre cos i al vostre canvi. Per això és molt important saber Què comprem i Com som, i si no ho sabem, acudir al nostre professional de confiança.
Qui és el nostre venedor de confiança?

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close